Friday, January 28, 2005

050127 - den trinacty

Spal jsem jako dudek. Rano si davame strudl co nam vcera prinesl pan domaci, pomalu balime. Kourime v kuchyni, koukame na pocasi na CT2. Nikam se nam nechce, ale i presto se zvedame. Unava ze vcerejska. Paja na netu hledala ubytovani v Keplech, coz by mohla byt nase dalsi zastavka. Nasla cislo, ale telefon tam nikdo nebere. Nechava na sebe cislo na zaznamniku. Vcera jsme napajdali neco pres 20km, takze se te unave neni co divit. Natahujeme navleky, oblekame se. Vyrazime relativne pozde - kolem poledniho. Cesta stoupa do kopce. Pozvolna ale vytrvale. Hej, kde to ma konec?! Do Keplu je to asi 8 km, zda se, ze porad do kopce. Paja planda za mnou. Nalada nic moc, ale priroda a vyhledy jsou nadherne. Zasnezena krajina, cerstvy prasanek, slunicko, modra obloha, obcas nejaky ten mracek. Pokud ale bude v Keplich zavreno (jako ze asi bude), tak musime dotapat az do Rudy, coz je v techto podminkach docela narez. V pul treti za sebou mame cast kopce, Paja me dobiha, zari stestim a spoko
jenosti - ozval se chlapik z penzionu, otevre kvuli nam o den driv. Super, takze nam zbyvaji asi uz jen 3 km do kopce ;). Pajdame, ja fotim, kouzelna krajina. Stromy se prohybaji pod vrstvami snehu. Stale stoupame, nastesti uz ne tak strme. Vsazime se o 5 bodu do karetniho bodovani o to, kdo prvni uvidi: a) lyzarskyvlek, b) dalsi batuzkare se stanem. Nakonec se vydrapeme nahoru k penzionu. Stary, hooodne pomaly pan nas ubytovava. Nevari se, je zavreno. Kupujeme si od nej alespon vajicka, chleba, pivo, buraky, tycinky a ruzne dalsi dobroty. Planujeme zalezt do postele, cist, spat, bastit a vubec komplexne relaxovat. Varime michana vajicka, k tomu pivo, juice a chleba s maslem. Nasledne na to vytuhavame, spime az do tmy. Puvodne jsme chteli lahev vina a na slunicku na terase se v lehatkach vyhrivat. Bohuzel tu neni ani lehatko, ani terasa ci alespon teplo, takze tvrdneme na pokoji. Probouzim se, jdeme si cist. Dopisuju dnesek. Peta hlasil, ze odesila formular na procleni GPS.
Tak uvidime, podle me budeme davno v nemecku nez dorazi. V Rude musime poridit mapy az k Mnichovu. Pisu mail Kamile, v Karline se objevil dalsi nedoplatek i pres moje peclive dorovnani pred odjezdem. Ajajaj! Docitam druheho McBaina, to je posledni z knizek co jsem si pripravil v Praze. Ted mame jeste jeden velky zip co pripravila Paja. Tam by toho melo snad byt jeste dost. Je pul druhe rano, neni tu signal, na blog budu posilat az zitra (chyba! chyba! beda mi).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

TOPlist